pochodna
roman o : taka pochodna .
f(x) = 2
cosx5x
no i wg wzoru jade z tematem
f(x)=a
x f'(x) = a
xlna
f'(x)= 2
cosx5ln2
i teraz mam 2 pytanie + jedno stwierdzenie
Pytania :
1) czy miałem także policzyć pochodna z cosx ?
2) czy to jest db
Stwierdzenie : JEST ŹLE

będę wdzięczny jeśli ktoś mi to wytłumaczy lub po prostu zrobi to krok po kroku może zaczaję

dziękuję
14 mar 18:31
Mila: Pytanie cosx5 czy cos5x. zobacz do zbioru zadań.
14 mar 18:51
14 mar 18:59
Edyta PK: f'(x)=2cosx5xln2*[(cosx5)'*x+cosx5*x']
f'(x)=2cosx5xln2*[5cosx4*(−sinx)*x+cosx5*1]
14 mar 19:04
roman o : wow .... dzięki może się połapie ...
14 mar 19:19