matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekrój stożka
maupa:
Przekrój osiowy stożka jest trójkatem równobocznym o polu 4
√
3
oblicz jego pole i objętość
proszę o pomoc
12 mar 13:19
irena_1:
a− bok tego trójkąta
a
2
√
3
=4
√
3
4
a
2
=16 a=4 2r=l=4 r=2 l=4 H=2
√
3
P=π*2
2
+π*2*4=12π
1
8
√
3
V=
*π*2
2
*2
√
3
=
π
3
3
12 mar 13:21
Eta:
a>0
a
2
√
3
P(ΔABS)=
= 4
√
3
⇒ a
2
=16 ⇒ a=4
4
2r=a= 4 ⇒ r=2 l=a=4 h=2
√
3
P
c
=... V=....
12 mar 13:24
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1003.html
12 mar 13:24
Eta:
a−−−
długość
boku, a>0
12 mar 13:25
irena_1:
Tak, tak...
12 mar 13:26