wartśc
Kuleczka: Kolejne zadanie z wartości bezwzględnej...
rozwiąż równanie:
|2x+2| + 3X = |x| + 2
jakie tu przypadki wyznaczać?
11 mar 22:49
bezendu: 1 (−∞,−1)
2 <−1,0)
3. <0,∞)
11 mar 22:50
Dominik: nalezy opuscic moduly zgodnie z definicja wartosci bezwzglednej
| | ⎧ | x dla x ≥ 0 | |
| |x| = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −x dla x < 0 | |
|2x + 2| = 2|x + 1|
| | ⎧ | x + 1 dla x + 1 ≥ 0 | |
| |x + 1| = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −(x + 1) dla x + 1 < 0 | |
rozpatrujemy zatem przedzialy (−
∞, −1), <−1, 0), <0,
∞)
11 mar 22:51
Kuleczka: jak wy to wyznaczacie ludzie...?
11 mar 22:51
11 mar 22:51
Kuleczka: wow odpowiedź w sekundę

dzięki, muszę to przerobić chyba raz a spokojnie i dokładnie..
11 mar 22:52
11 mar 22:52