Wektory
Kipic: Dane sa punkty A(4;−3) B (2;−5) C (−1;3) Wyznacz wspolrzedne punktu P ze:
AP + BP + CP = 0 (strzalki sa nad wsyztskim czyli to wszystko to wektory)
niemam pojecia jak to robic skoro nawetnad 0 sa wktory prosze o pomoc
11 mar 21:02
krystek: P(x,y)
AP=[xP−xA;yP−yA} itd
BP=[..
CP=[.
Dodajesz po współrzędnych i musi być [0,0]
11 mar 21:05
Kipic: ok dzieki
11 mar 21:06
Kipic:
11 mar 21:06
11 mar 21:08
Kipic: robie i robie juz kilkoam sposobami a ani razu nie chce mi wyjsc p(1;5)
11 mar 21:28
Kipic: jedyniez wykresu mozna ladnie odczytac ale jak obliczyc to nie chce wyjsc
11 mar 21:29
Mila:

A(4;−3) B (2;−5) C (−1;3) i P(x,y)
AP
→ + BP
→ + CP
→ = 0
→
AP
→ [x−4,y+3]
BP
→ [x−2,y+5]
CP
→[x+1,y−3]
3x−5=0
3y+5=0
Może inne współrzędne punktów?
11 mar 22:21
Eta:
ok

Witaj
Mila
11 mar 22:23
Kipic: dobrze Mila zgadza sie dziekuje
11 mar 22:25
Kipic: a skad sie wzielo 3x−5=0 i 3y+5=0 bo nie ogarniam ?
11 mar 22:28
Mila:
Dodałam współrzędne wektorów.
[x−4+x−2+x+1,y+3+y+5+y−3]=[0,0]
[3x−5,3y+5]=[0,0]
Witaj
Eto
11 mar 22:33
Kipic: o dzieki Mila teraz juz ogarniam
11 mar 22:35
Mila:
11 mar 22:46