punkty należące do prostej
xxx: jeśli punkty M=(−4,−3) i N= (−4,3) należą do prostej k to prosta k określona jest wzorem
10 mar 17:50
10 mar 17:51
xxx: dzięki wielkie
10 mar 17:54
aetew: oxcbd
4 wrz 14:08
rafcio: Jak rozwiązać POMOCY !
1.Dla jakich wartości parametrów a i b płaszczyzny : 2x−y+3z−1=0;x+2y−z+b=0;x+ay−6z+10=0
a) nie mają punktu wspólnego;
b) mają dokładnie jeden punkt wspólny;
c) mają nieskończenie wiele punktów wspólnych zależnych od jednego parametru;
d) pokrywają się?
2.Dana jest prosta : ( 2x+3y−z−1=0
x − y+z−2=0 )
b) Proszę wyznaczyć punkty przebicia prostą l płaszczyzn układu współrzędnych;
c) Proszę wyznaczyć parametryczne równanie prostej l;
d) Proszę wyznaczyć równanie prostej l w postaci kanonicznej.
4 wrz 14:19