Porównywanie funkcji proste zadanko
akante: najdź punkty wspólne wykresów funkcji f i g, jeśli
a)f(x)=x2+3x, g(x)=2x+6
porownuje ladnie do siebie wychodza miejsca zerowe 2, i −3 no ale w odp (−3,0) , (2;10) pytanie
czym sie rozni srednik od przecinka ktore to przedzial a ktore to wspolrzedne i skad sie
wzięły współrzedne jeśli już ktoś mogłby przystepnie to wyjaśnić?
10 mar 16:16
zombi: Masz podać punkty czyli (x,y) lub inaczej (x; y), ty podałeś jedynie argumenty czyli iksy,
teraz musisz jeszcze wyliczyć wartość dla tych iksów i podajesz (x; y)
10 mar 16:25
akante: ale wartosc z czego to sa miejsce zerowe wartosc bedzie rowna zero chyba ze sie myle
10 mar 17:13
misiek: zrób z tego układ równań:
I wtedy wyjdą ci x a później dla jakiego x y=... Po prostu podstawiasz za x do któregoś z
równań.
10 mar 17:19
akante: Dobra kumam dzięki

jest jakas różnica pomiędzy przecinkiem a średnikiem?
10 mar 17:29
10 mar 18:32
akante: Dziękuję krzysztofie
14 mar 17:53