dla jakich wartości parametru m f.l opisana wzorem
Magda _2: y = (4−7m) x−3
mi wyszło ze dla 1 34 dobrze?
9 mar 19:39
Basia: dokończ treść, nie wiadomo jakie jest pytanie
9 mar 20:11
gosiaa : jes malejaca
9 mar 20:17
gosiaa : ? czy rosnąca ?
9 mar 20:17
Magda_2 : y = (4 −7m)x−3 jest malejąca ?
o to ci chodzi Basia ?
9 mar 20:18
Basia:
a kiedy funkcja liniowa: y=ax+b jest rosnąca, a kiedy malejąca ?
wiesz ?
9 mar 20:18
Basia:
jeżeli ma być malejąca to odpowiedź jest zła
9 mar 20:19
9 mar 20:21
Magda_2 : to a jest 4
bo nie rozumiem juz o co chodzi
9 mar 20:25
Basia:
a to jest to przez co jest pomnożony x
przez co u Ciebie jest pomnożony ?
9 mar 20:27
Magda_2 : ja nie mnożyłam x przez nic ...
9 mar 20:28
Basia:
y = (4m−7)x −3
przez co tu jest pomnożony x ?
9 mar 20:29
Magda_2 : prez −3
9 mar 20:29
Basia: między x i −3 masz znak mnożenia ?
jakoś go tam nie widzę
9 mar 20:32
Magda_2 : nie wiem o co chodzi
9 mar 20:36
Basia:
a jak masz zapis 5x−6 to przez co jest pomnożony x ?
9 mar 20:37
Magda_2 : przez 1 ?
9 mar 20:39
Basia: poddaję się; proponuję wrócić do czwartej klasy szkoły podstawowej
9 mar 20:42
Magda_2 : nie każdy może być orłem z matmy !
9 mar 20:51
Paula_5676: proszę i ja ciebie rozumiem że nie rozumiesz..
y= ( 4−7m) x−3
4−7m < 0
7m < −4 / ; (−7)
9 mar 20:55
Aga1.: a=4−7m ( to wszystko co jest w nawiasie przed x)
funkcja liniowa jest malejąca, gdy a<0 , czyli
4−7m<0
−7m<−4 /:(−7)
9 mar 21:05
Magda_2 : Dzięki Aga1 :^^
9 mar 21:08