matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz długość promienia koła wpisanego w trójkąt o bokach 13cm, 14cm, 15cm
ineedhelp123:
Oblicz długość promienia koła wpisanego w trójkąt o bokach 13cm, 14cm, 15cm za wszystkie odpowiedzi z gory dziękuję
7 mar 21:16
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/542.html
Masz wzór z którego liczysz.
7 mar 21:21
irena_1:
p− połowa obwodu
13+14+15
p=
=21
2
21−13=8 21−14=7 21−15=6 P=
√
21*8*7*6
=84 P=pr 21r=84 r=4cm
7 mar 21:21
ineedhelp123:
dzieki wielkie
7 mar 21:23