matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
tomcio:
Wyznacz równania stycznych do okręgu o równaniu x
2
+y
2
−8y=4 przechodzących przez punkt A=(−2,−1).
7 mar 20:44
konda:
Wyznacz środek okręgu i promień. Następnie podstawiając do wzoru y=ax+b współrzędne punktu A obliczysz b. Na końcu do wzoru
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
7 mar 20:51