Rozwiąż nierówność kwadratową
Wiolcia: y= x2 −6x +11
no i rozwiązując wyszło mi tak :
a = 1 b = −6 c =11
Δ =36+44=80
i teraz nie wiem co dalej zrobić czy liczyć x0 czy to koniec ?
7 mar 18:02
krystek: Δ=b2−4*a*c policz dobrze
7 mar 18:04
Wiolcia: kurdeee zle bo wychodzi
Δ = −8 czyli teraz trzeba polczyć x 0
7 mar 18:06
7 mar 18:08
Wiolcia: No wiadomo ze nie ma pierwiastka
7 mar 18:08
krystek: To dlaczego piszesz takie głupoty ,że liczysz x0
7 mar 18:09
Wiolcia: Nie wiem mniejsza z tymm ... xD
y= −2x*{2} +8x +2
a = −2 b= 8 c =2
Δ = 82 − 4* ( −2) * 2 = 64 + 16 = 80 ?
7 mar 18:15
krystek: tak
7 mar 18:19