20 sie 12:37
Bogdan:
Ale zostałeś obdarzony umysłem. Wrzuciłeś cały zbiór zadań. Jeśli oczekujesz pomocy, to
podaj tu treść zadania (nie tyle zadań na raz), spróbujemy razem rozwiązać. Przekonasz się,
że Twój umysł też pracuje.
20 sie 12:43
Pola: Witaj !
Ja też piszę poprawkę, jednak 25 sierpnia. Myślę, że skoro podjąłeś się już tego wyzwania, tak
samo jak ja, to jakąś podstawową wiedzę posiadasz

Zgadzam się również z Bogdanem o wrzucanie pojedynczo zadań i podaj jakieś swoje obliczenia a
ktoś kto będzie wiedział (Bogdan, ja, ktoś inny) nakieruje Cię ... Piotrek pójście na łatwiznę
nie jest rozwiązaniem, sama zmagałam się przez całe wakacje z ogromną ilością zadań i widząc
po sobie dało to efekty, teraz już tylko powtarzam działy i wybiórcze zadania.
Życzę powodzenia !
20 sie 12:47
Piotrek0017: tzn tak źle zrobiłem rozwiazałem część zadań (20 ) ..
pozostało mi 7 ....
zad 5,6,7,3,8,9,11...
20 sie 13:05
Bogdan:
Tutaj zapisz ich treść, ale w oddzielnych postach. Najpierw rozwiążemy pierwsze zadanie,
potem następne.
20 sie 13:11
Eta:
Piotrek
Napisz po dwa, trzy zadania w nowych postach
( tak jak podpowiada
Bogdan
pomożemy

a przy okazji, Inni użytkownicy tego forum też skorzystają .
20 sie 13:11
Eta:
20 sie 13:12
Piotrek0017: dobrze

aby układ ∫ 6x−10y= −4 był ukłądem sprzecznym należy w miejsce a wstawić
∫ ay−3x = −2
a.5 b. −5 c.10 d. −6
20 sie 13:26
Bogdan:
Kiedy układ równań jest sprzeczny?
20 sie 13:35
Piotrek0017: ja sie na tym nie znam..... takie zadanie mam..
20 sie 13:39
master2x1: Podpowiem
Układ równań nazywamy sprzecznym kiedy nie posiada rozwiązania.
20 sie 13:45
20 sie 13:46
Bogdan:
Chodzi o podanie warunku sprzeczności układu równań, a nie o skutek sprzeczności.
20 sie 13:47
20 sie 13:49
Piotrek0017: aha..
20 sie 13:57
Piotrek0017: równanie 2x2 −4x−3=0
a. nie ma rozwiazania
b. ma jedno rozwiazanie
c. ma dwa rozwiązania.
d. ma nieskończenie wiele rozwiazań
20 sie 14:00
Bogdan:
Ale mogłeś do tego aha sam najpierw dojść.
20 sie 14:00
Bogdan:
Z podanych czterech możliwości masz wybrać jedną. Którą wybrałeś?
20 sie 14:02
Bogdan:
Od czego zależy liczba rozwiązań równania kwadratowego? Podaj warunek.
20 sie 14:03
20 sie 14:11
Piotrek0017: nie wiem
20 sie 15:58
Monix: 2x2 −4x−3=0 mozna to deltą ?
22 sie 20:09
Monix: 2x2 −4x−3=0 tak mialo byc xD
22 sie 20:11
Bogdan:
Piotrek, żarty sobie robisz. O godzinie 14.11 proponuję kliknąć na stronę
54, gdzie
jest wyraźnie podane, od czego zależy liczba rozwiązań równania kwadratowego, a o godz.
15.58 piszesz, że nie wiesz. Kliknij jeszcze raz tutaj
54.
22 sie 20:42