krawędz podstawy graniastosłupa
Adrianuszek20: Krawędz podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 10cm,wysokość 40cm.Oblicz
długość przekątnej tego graniastosłupa.
7 mar 11:37
krystek:
7 mar 11:44
Adrianuszek20: a kto może mi to obliczyć?
7 mar 11:48
krystek: A tw Pitagorasa umiesz zastosować?
7 mar 11:51
Adrianuszek20: nio nie za bardzo własnie.
7 mar 11:53
7 mar 11:57
Adrianuszek20: acha i co dalej?
7 mar 12:00
krystek: oblicz d ⇒przekątna kwadratu.
7 mar 12:04
Adrianuszek20: a mógłbyś mi to obliczyć to bede bardzo ci wdzieczny.Proszę
7 mar 12:05
krystek: Nie popieram lenistwa!
7 mar 12:07
Adrianuszek20: acha ok.to dzieki:( tylko ze ja nie umiem ale spoko:(
7 mar 12:09
krystek: d2=102+102
D2=402+d2
7 mar 12:12
Adrianuszek20: 402 +d2 i co ma być bo tym 40
7 mar 12:14
krystek: a wyliczyłeś(−as) d2=..?
7 mar 12:17
Adrianuszek20: ja nic nie wyliczyłem ja nic nie umiem.Muszę sie tego wyuczyć ale nie wiem jak.
7 mar 12:19