Sprawdź, czy Punkt P = (−5 do potęgi 3/4 , 0)neleży do wykresu funkcji f(x) = x
kaczy: Sprawdź, czy Punkt P = (−5 do potęgi 3/4 , 0)neleży do wykresu funkcji f(x) = x2 − √125.
5 mar 13:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstaw ten punkt do funkcji i sprawdź ... w czym problem
5 mar 13:52
krystek: podstaw do równania x=(−5)34 y=0 i sprawdź
5 mar 13:53
kaczy: problem z tym ile to jest liczba x do kwarratu
5 mar 14:06
aniabb: tak, należy
5 mar 14:08
Basia:
(−5)3/4 nie istnieje; to chyba ma być −53/4
no to masz
(−53/4)2 − (125)1/2 = .....
licz i sprawdzaj czy dostaniesz 0
5 mar 14:09
aniabb: (−53/4)2 −√125 = 53/2 −√53 = √53−√53 = 0
5 mar 14:10
kaczy: (−53/4)2=53/2
jak to zrozumiec?
5 mar 14:17
5 mar 14:19