Rozwiąż równanie. prosze pomóżcie mi.
Karolina22: pogrubionyRozwiąż równanie
(wskazówka:wyłącz wspólny czynnik przed nawias)
a) 32x−1+32x−2−32x−3=297
b) 2x−1+2x−2+2x−3=448
2 mar 13:44
Karolina22: Rozwiąż równanie.
(wskazówka:wyłącz wspólny czynnik przed nawias)
POMÓŻCIE MI !
a) 32x−1+ 32x−2−32x−3=297
b) 2x−1+2x−2+2x−3=448
2 mar 13:46
Karolina22: tamto 1 co napisałam jest źle.
2 mar 13:47
Mila:
3
2x*3
−1+3
2x*3
−2−3
2x*3
−3=297
| | 1 | | 1 | | 1 | |
32x*( |
| + |
| − |
| )=297 |
| | 3 | | 9 | | 27 | |
| | 9 | | 3 | | 1 | |
32x*( |
| + |
| − |
| )=297 |
| | 27 | | 27 | | 27 | |
(3
x)
2=27*27
3
x=27
3
x=3
3
x=3
Drugie zrób w podobny sposób
2 mar 17:38
2 mar 17:46
Mila: Witaj, Kejt, tak to jest, gdy wpisują po kilka razy to samo zadanie.
Jak Twoje przygotowania?
2 mar 17:54
Kejt: cześć Milu
zależy do czego te przygotowania..
do matury z matmy chyba całkiem nieźle..ale do egzaminu z historii sztuki fatalnie.
2 mar 17:56
Mila: Czy wybierasz się na architekturę?
2 mar 18:45
Kejt: nie, nie..
to egzamin wewnętrzny mojego liceum..
idę na informatykę
2 mar 18:46
Mila: Powodzenia
2 mar 19:47