to pierwiastek z trzech powinien być koło 3 ale nie umiałem tego napisać xd
słaby matematyk: 3 log3√3 27
28 lut 18:51
ICSP: 3
log3√3 27
28 lut 18:54
słaby matematyk: tak
28 lut 18:54
kropka: 3√3x=33
(31*31/2)x=33
33x/2=33
3x/2=3
x=2
czyli 32=9
28 lut 18:56
słaby matematyk: bardzo dziękuje
28 lut 18:56
ICSP: no to są dwie drogi :
1. Sprowadzić do wzoru a
loga b
2. obliczyć log
3√3 27
Ja osobiście w tym przykładzie proponuje drugą drogę czyli :
log
3√3 27 = x ⇒ (3
√3)
x = 27 ⇒ x =

3
x =
28 lut 18:57
słaby matematyk: ta druga droga jest dużo łatwiejsza teraz już mogę zrobić resztę przykładów, jeszcze raz dzieki
28 lut 19:00
słaby matematyk: a mógłbyś wytłumaczyć jeszcze 2 i 3 linie rozwiązania ?
28 lut 19:25
28 lut 19:38
słaby matematyk: dzięki
28 lut 19:39