analityczna
eRka: | | 3 | | 5 | |
Wykaz ze prosta l o rownaniu y= |
| x + |
| jest styczna do okregu o rownaniu (x−5)2 + |
| | 4 | | 2 | |
(y+4)
2=49
27 lut 16:55
eRka: Help

Prosze
27 lut 17:30
asdf: S(a,b) = (5,−4)
r = 7
Spróbuj może wykazać, że istnieje taki argument, że odległość od punktu S do prostej:
| | 3 | | 5 | |
y = |
| + |
| jest równa 7 |
| | 4 | | 2 | |
27 lut 17:45
eRka: Ale jak bo nie do konca rozumiem jak to zapisac ta odleglosc punktu od tej prostej
27 lut 18:09
eRka: Pomozcie mi, prosze to bardzo wazne!
28 lut 12:59
28 lut 13:00
eRka: Dziekuje
28 lut 14:14