matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
kasia:
zbadaj dla jakich wartości parametru m , n proste o rownaniach; 2x−y+n=0 i 6x+my−12=0 sa dwiema roznymi prostymi rownoleglymi
25 lut 21:18
Tad:
−6x+12
y=2x+n i y=
m
−6
12
2=
czyli m=−3 a jednocześnie
≠n
m
m
25 lut 21:26
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
i badaj
25 lut 21:27