czy nie powinno być 6 zamiast 7 i dlaczego jest wartość bezwględna
marta: prosze o pomocmarta: Aga1.: {1,2,3,4,5,6,7}
IAI=7*7, bo na pierwsze miejsce możesz postawić dowolną cyfrę z 7 cyfr, więc masz 7
możliwości.
Użyta za pierwszym razem cyfra wraca do zbioru i lodujesz drugą cyfrę (jedną z siedmiu), znów
masz 7 możliwości , mnożąc możliwości masz IΩI
A− liczba dwucyfrowa parzysta( na końcu musi być cyfra parzysta)
Na początku jedna z 7, na końcu jedna z 3, bo parzyste w tym zbiorze to{2,4,6}
IAI=7*3.
Aga1.: napisała IAI=7*3.
czy nie powinno być 6 zamiast 7 i dlaczego jest wartość bezwględna
24 lut 21:40
marta: proszę niech ktoś mi odpowie na moje pytanie
24 lut 21:41
marta: rany czy naprawdę nie ma osoby która by mi pomogła ?
24 lut 21:49
marta: 

:((
24 lut 21:58
Mila: Wyjaśniłam jedno zadanie w poprzednim poście, coś jeszcze?
24 lut 22:02
24 lut 22:03
Mila: Losowanie 2 cyfr ze zwracaniem
Ω=7*7
{1,2,3,4,5,6,7}
(xx) za pierwszym razem jedna z siedmiu liczb{1,2,3,4,5,6,7}
za drugim razem też jedna z siedmiu liczb{1,2,3,4,5,6,7}, bo wylosowana zwróciliśmy do zbioru
czyli 7*7 mozliwości.
A− wylosowano dwucyfową liczbę parzystą
(xP) za pierwszym razem dowolna cyfra ze zbioru{1,2,3,4,5,6,7}− 7 możliwości
za drugim rzazem parzystą cyfrę, jedną z {2,4,6}− 3 mozliwości
|A|=7*3=21
24 lut 22:11
marta: dziękuję teraz juz wiem
pomyliłas 49 z 47 serdeczne dzieki za pomoc
24 lut 22:40
Mila: No widzisz, za dużo siedzę przy komputerze, ale za to wiem, że czytasz ze zrozumieniem i to
jest sympatyczne.
Powodzenia.
24 lut 22:59