matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometriaanalityczna
msc:
http://tex.zadania.info/latex?A'B'=%20\sqrt{(%20\frac{1}{k-1}y_B-%20\frac{1}{k-1}y_{A})^2%20+(%20\frac{-1}{k-1}x_A-%20\frac{-1}{k-1}x_B)^2%20%20%20}=|%20\frac{1}{k-1}|%20\sqrt{(y_B-y_A)^2+(x_B-x_A)^2}
co tu sie stało? chodfzi mi o to jak została wartość bezwzgledna wyprowadzona przed pierwiastek
24 lut 17:23
Mateusz:
Jest tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/15.html
taka własnosc z ktorej skorzystano
24 lut 18:35
michu:
ten myk z wartoscia bezwgledna akurat znam, ale jak on wyprowadził ta wartość
24 lut 19:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
1
1) wyciągasz
z każdego nawiasu i masz (
)
2
pod pierwiastkiem ... wyciągasz
k−1
k−1
jako wartość bezwzględną
24 lut 19:57