Funkcja Kwadratowa
Radipo: Funkcja Kwadratowa
a)f(x)=x
2−6x+7 do kanonicznej
b)f(x)=−2(x+1)(x−2) ogolnej
| | 1 | |
c)f(x)= |
| (x+4)2 −3 ogolnej |
| | 2 | |
Prosilbym o rozwiazanie

Pomoglo by mi to przed sprawdzianem ...
24 lut 12:21
24 lut 12:24
Radipo: Nie jestes ale prosze rozwiaz mi te o to przyklady bedzie mi duzo lzej. Naleze do tej grupy
malo rozumnej z matematyki dlatego prosze cie o pomoc
24 lut 12:28
krystek: | | −b | | −Δ | |
ax2+bx+c=a(x−p)2+q postać kanoniczna gdzie p= |
| q= |
| |
| | 2a | | 4a | |
b) wymnóż
c) podnieś do kwadratu i wykonaj działania
24 lut 12:31
Radipo: Widze ze sie nie dogadamy xD
24 lut 12:34
krystek: No nie, uodporna jestem na leniwych.
24 lut 12:37