?
Patryk: | | π | |
sin(2x+π)=2sin(x+ |
| ) moge tak zapisać ? |
| | 2 | |
22 lut 19:10
asdf: nie mozesz
22 lut 19:12
Patryk: ok
22 lut 19:12
MQ: Nie.
| | π | | π | |
sin(2x+π)=2sin(x+ |
| )cos(x+ |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
22 lut 19:12
asdf: mozesz zapisac to tak:
sin(x+y) = sinxcosy + cosxsiny
x = 2x
y = π
podstaw
22 lut 19:12
Patryk: rozumiem
22 lut 19:17
22 lut 19:20
Patryk: | | π | | π | |
y=cos2(x− |
| ) jest to wykres z=cos2x przesunięty o wektor [ |
| .0] ? |
| | 3 | | 3 | |
22 lut 19:21
asdf: cos(2(x−pi/3)) = cos(2x − pi/6)
22 lut 19:24
Patryk: na pewno ?
22 lut 19:28
Patryk: | | π | | π | |
chyba trzeba zamienic |
| z |
| |
| | 3 | | 6 | |
22 lut 19:29
Patryk: a odpowiedz na postu z 19;21 to tak czy nie ?
22 lut 19:30
Cusack: | | π | | 2 | |
cos2(x− |
| )=cos(2x− |
| π) |
| | 3 | | 3 | |
22 lut 19:31
Cusack: kiedyś pytałem o te przekształcenia wykresów, może znajde temat.
22 lut 19:32
Patryk: ok
22 lut 19:33
22 lut 19:33
asdf: racja xD 2/3 pi
22 lut 19:37