pochodna
smutny: a pochodna z
x√x?
21 lut 16:36
Ajtek:
(x3/2)'=....
21 lut 16:37
smutny: ile?
21 lut 16:39
Ajtek:
Policz

. Ja tylko podpowiedziałem jak można to inaczej zapisać.
21 lut 16:41
Roman: | | 3 | | 3 | |
(x3/2)'= |
| x3/2−1= |
| √x |
| | 2 | | 2 | |
21 lut 16:42
Ajtek:
Trzeci wzór zastosuj:
359
21 lut 16:42
smutny: (x3/2) a to jak wyszlo?
21 lut 16:49
Roman: x1 * x12= x1+1/2 zabierasz sie za pochodne a takich rzeczy nie wiesz ?
21 lut 16:50
smutny: niestety jestem w tym zielony:(dziękuje ci ze chcesz takiemu głąbowi jak ja pomoc.
21 lut 16:56