funkcja liniowa
PATRYK: Jak naszkicowac taka funkcje :
jak to rozbic?
20 lut 20:01
20 lut 20:05
krystek: | | −1 | | 1 | |
lub y= |
| IxI− |
| i masz |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
dla x∊(−∞,0) y= |
| x− |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
dla x∊<0,∞) y=− |
| x− |
| |
| | 2 | | 2 | |
1
20 lut 20:11
krystek: | | −1 | | 1 | |
lub y= |
| IxI− |
| i masz |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
dla x∊(−∞,0) y= |
| x− |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
dla x∊<0,∞) y=− |
| x− |
| |
| | 2 | | 2 | |
1
20 lut 20:11
PATRYK: dzieki Mila, juz tamto zrobilem
20 lut 20:11
PATRYK: dzieki Mila, juz tamto zrobilem
20 lut 20:11
PATRYK: aha ok dzieki
20 lut 20:13
PATRYK: aha ok dzieki
20 lut 20:13
PATRYK: a jak rozwiazac taki uklad rownan? wyznaczylem z drugiego rownania y, podstawilem i co zrobic z
wartoscia bezwzgledna?
:
2|x|−4x+6+0=?
rozwiaze ktos?
20 lut 20:33
PATRYK: ok sam zrobilem i wyszlo mi ze x= 3 jezeli x≥0 a jezeli x<0 to x=−3 i w odp jest uwzgledniona
tylko odpowiedz x=3, moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego?
20 lut 20:48