proszę o pomoc :)
Wiktoria: W graniastosłupie prawidłowym szesciokatnym wszystkie krawędzie są tej samej długości równej a
. Objętość tego graniastosłupa jest równa połowie objętości ostrosłupa prawidłowego
czworoktnego o krawędzi podstawy równej a . Wyznacz wysokość h tego ostrosłupa w zależności od
krawędzi a
17 lut 20:03
Wiktoria : ?
17 lut 20:15
Wiktoria : ?
17 lut 20:20
Wiktoria : ?
17 lut 20:30
Mila:
| 3a3√3 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| a2*Ho /*6/:a2 |
| 2 | | 2 | | 3 | |
9a
√3=H
o
H
o=9a
√3
17 lut 22:36
17 lut 22:36