ciągi
Oliwia: oblicz sume 100 najmiejszych dod. rozw. równania.
sin3x=sinx
z początkiem zadania nie mam problemu
sinx(sinx2−1)=0
sinx=0
x=kpi
sin2=1
sinx=1
x=pi/2 +2kpi
sinx=−1
x=−pi/2+2kpi
co dalej xD
17 lut 18:58
sushi_ gg6397228:
wypisuj po kolei jakie to sa dodatnie rozwiania
17 lut 18:59
sushi_ gg6397228:
stosuj π jest na d ekranem piszacym oraz ułamki "U"
17 lut 19:00
Oliwia: po kolei az sto ?
17 lut 19:06
Oliwia: jak połaczyć te rozwiąznia?
17 lut 19:07
sushi_ gg6397228:
na razie pare na poczatek, aby cos zobaczyc
17 lut 19:07
17 lut 19:11
Oliwia: sinx=1
x=π(1,2,3,4,5,6,7,8,9...)
sinx=1
sin=−1
17 lut 19:14
Oliwia: woow, dzięki za pomoc zrozumiałam

Czyli mogłam wybrać jedno rozwiązanie z dwóch? Z moimi
sinusami trochę się zagubiłam
17 lut 19:22
Eta:
17 lut 19:24
17 lut 19:25