sprowadź trojmian kwadratowy do postaci kanonicznej
fabia: 1) y=2x2−4x−6
2) y=−2x2+10x−8
3) y=−1/2x2+x+21/2
17 lut 18:36
17 lut 18:38
fabia: 1) y=2x2−4x−6
2) y=−2x2+10x−8
3) y=−1/2x2+x+21/2
a nastepnie
− wyznacz wspolrzedne wierzcholka paraboli i miejsca zerowe trojmianu
−naszkicuj wykres
− podaj w jakich przedzialachfunkcja jest rosnaca a w jakich malejaca
− podaj w jakich przedzialach funkcja przyjmuje wartosci dodatnie a w jakich ujemne
17 lut 18:42
fabia: liczbę 100 przedstaw jako sume dwoch skladnikow ,zeby iloczyn byl najwiekszy
17 lut 18:46