/
Pomocy : Zadanie 4. Liczba sin2 45stopni równa jest :
A. cos45 stopni
B.cos60 stopni
C.tg45stopni
D.tg60stopni
17 lut 13:54
huehuehue: sin45=?
17 lut 13:56
Pomocy : Proszę o jaśniejszą odpowiedz
17 lut 14:06
Janek191:
sin 45o = √2/2
zatem
sin2 45o = ( √2/2)2 = 2/4 = 1/2 = cos 60o
17 lut 14:10
Krzysiek: Zobacz w tablicach ile rowna sie sin45 stopni i podnies ta liczbe do potegi drugiej
17 lut 14:11
Nati: sin2 45 stopni = 24 = 12 = cos 60 stopni. Odp. B.
17 lut 14:12
Pomocy : Dzięki
17 lut 14:12
17 lut 14:12
B): giga nibba
13 maj 15:19