Rozwiąż zadanie
Alyss: Prosta o równaniu y=−3x+5 jest prostopadła do prostej o równaniu:
a) y=−⅓x+5
b)y=⅓x+2
c)y=3x+5
d)y=−3x−5
Proszę o wytłumaczenie zadania, jeżeli będzie to możliwe
16 lut 17:00
__std__call__: Warunek prostopadłości prostych znasz?
16 lut 17:09
Alyss: nie, ja nic z tego działu nie potrafię szczerze
16 lut 17:09
16 lut 17:10
Alyss: i co dalej?
16 lut 17:21
__std__call__: Zajrzyj i przeczytaj zawartość strony, którą podlinkowałem. Jeśli nie potrafisz mnożyć to
niestety ale nie warto jeszcze brać się za geometrię analityczną.
16 lut 17:48