matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
markowski:
Oblicz współrzędne środka S i skalę k jednokładności w której obrazem odcinka PR jest odcinek P
1
R
1
i wiadomo ze P=(−2,1) R
1
=(3,1) wektor SP
1
= [3,9] i wektor SR=[2,1]
15 lut 15:51
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/178530.html
15 lut 17:00