kwadratowy układ równań!!!!! POMOCY
klaudia:
2x+y2−1+y=0
x2+3y−2x+1=)
14 lip 22:33
Edek: aaa...
x=−12y2−12y+12
y=−13x2+23x−13
potrafisz to naszkicować na jednym układzie XOY ? Jeśli będą problemy, to pisz
15 lip 19:38
klaudia:
Tak, są problemy, pomóż Edek.
15 lip 20:09
b.: masz tutaj sporo:
18664
15 lip 20:38
Edek: no to widze, że Bogdan już rozwiązał. Klaudia napisz jeśli dalej nie rozumiesz toku myślenia
Bogdana, ... najlepiej Bogdana

Myślę, że z narysowaniem wykresu y=−
13x
2+
23x−
13 nie masz większych trudności,
awięc teraz spróbuj narysować ten drugi wykres, obierz sobie jakieś punkty, a najlepiej byłoby
wyznaczenie wierzchołka, tylko musisz pamiętać, że to jest wykres
x=−
12y
2−
12y+
12 i wykres będzie się rozciągał po osi OX
16 lip 11:57