matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są punkty A=(0,0) i B=(2,6)
icanfly:
Dane są punkty A=(0,0) i B=(2,6). Symetralna odcinka AB przecina oś OX w punkcie C. Oblicz współrzędne punktu C i długość odcinka BC
13 lut 19:06
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/186649.html
Uzupełnij: C=(10;0) BC=
√
(10−2)
2
+(0−6)
2
|BC|=
√
100
=10
13 lut 22:25