funkcja kwadratowa
duo: Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f są liczby −6 oraz 1. Oblicz wartość wyrażenia : 3*
f(94): f(−24)
11 lut 13:18
duo: Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f są liczby −6 oraz 1. Oblicz wartość wyrażenia:
3*f(94)/f(−24).Proszę o pomoc.
11 lut 13:35
camus: Tak zwana metoda bolesna
f(x)=a(x−1)(x+6)
| | f(94) | | a(93)(100) | | 4*93 | |
3* |
| =3* |
| =3* |
| |
| | f(−24) | | a(−25)(−18) | | −18 | |
11 lut 13:49
duo: W odpowiedzi podany jest wynik 62, więc nie wiem czy to rozwiązanie jest poprawne. Bardzo
proszę o konsultację i z góry dziękuję.
11 lut 14:26
Aga1.: Po skróceniu powinno być:
| a*93*100 | | 3*4*93 | |
| = |
| = |
| a*(−25)*(−18) | | 18 | |
11 lut 15:58
Bogdan:
Warto najpierw poszukać przy pomocy wyszukiwarki na forum podobnego lub tego samego
zadania
Jest tu:
185802
11 lut 16:10