...
Sandii: oblicz m dla którego funkcja liniowa określona wzorem f(x)=(m−1)x+3 jest stała.
9 lut 19:37
sushi_ gg6397228:
y= ax+ b
dla jakiego "a' f. jest stała?
9 lut 19:42
Sandii: tak
9 lut 19:43
sushi_ gg6397228:
zadałem pytanie, czekam na odpowiedz
9 lut 19:45
9 lut 19:46
Sandii: a=0
9 lut 20:01
sushi_ gg6397228:
to teraz u Ciebie w zadaniu, co stoi przy x i ile musi się równać
9 lut 20:02
Sandii: wydaje mi się że przy x stoi 1
9 lut 20:52
Mateusz: jak wydaje ci sie? to widac co stoi przy x to co jest w nawiasie
9 lut 20:57
Sandii: czyli to co jest w nawiasie musi się równać 0 więc w przypadku tego zadania m=1 ?
9 lut 21:44
Dominik: tak
9 lut 21:44
Sandii: wielkie dzięki
9 lut 22:09