zadanie.Proszę o pomoc.
Martyna 0: Proszę o rozwiązanie.
Zadania z zakresem funkcji liniowej.
Wyznacz równania prostych:równoległej i prostopadłej do prostej l i przechodzącej przez punkt
P.
a) l:y=4x+2 P=(1:3)
b) l:y=−1/5x+2 P=(20:9)
c) l:y=2x+7 P=(3:−1)
d) l:y=−2/5x−3 P=(−3:1)
e) l:y=−1/4x+3 P=(8;−2)
f) l:y=1,5x−4 P=(−6:3)
9 lut 18:17
sushi_ gg6397228:
chyba nie chcesz się w ogóle nauczyć
POGOŃ TEGO ŚMIERDZĄCEGO LENIA i zabierz się za naukę
9 lut 18:19
uli: popieram

(
9 lut 18:22
9 lut 19:30
9 lut 19:33