Potrzebna pomoc
Gosia: Wyznacz najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji kwadratowej f(x)=x2+4x−3 w przedziale <−3,1>
Prosze o rozwiazanie bo nie chce mi wyjsc
8 lut 20:18
8 lut 20:36
Aga1.: Licz q sposobem jakim znasz − to będzie największa wartość funkcji
q=−7
8 lut 20:40
Aga1.: Oczywiście q=−7 to jest najmniejsza wartość funkcji, bo a=1 i ramiona paraboli skierowane
są do góry
8 lut 20:42
Eta: @Aga1
y= −7 −−−− najmniejsza wartość
8 lut 20:43
Eta:
8 lut 20:43
Gosia: To najwieksza jak obliczyc?
8 lut 20:49
Eta:
f(1)=....
f(−3)=....
i zobaczysz,która jest większa
8 lut 20:53
Aga1.: Witaj Eta.
Poprawiłam, jak się naciśnie wyślij to nie ma odwrotu.
8 lut 20:56