.
pi: 2−2sin
2x+4sin
2x−3=0
doszedłem do wersji
| | √2 | | −√2 | |
sinx= |
| lub sinx= |
| |
| | {2} | | {2} | |
czy to jest koniec zadania
| | √2 | | −√2 | |
w odpowiedziach jest x= |
| lub x= |
| |
| | {2} | | {2} | |
| | π | | 3 | |
a jak sam licze te x to wychodzi mi |
| +2kπ lub x= |
| π+2kπ |
| | 4 | | 4 | |
3 lut 20:02
Dominik: 2 − 2sin
2x + 4sin
2x − 3 = 0
2sin
2x = 1
| | π | | π | |
x = |
| + k |
| , gdzie k∊ℂ |
| | 4 | | 2 | |
3 lut 20:09
Dominik: co to za zbior zadan?
3 lut 20:09
pi: podrecznik nowej ery 2klasa
3 lut 20:16
pi: wyjsciowe rownanie bylo 2cos2x−cosx=1
3 lut 20:17
pi: zle, wyjsciowe to 2cos2x+4sin2x=3
a dlaczego tylko jedno rozwiązanie?
3 lut 20:17
3 lut 20:19
Dominik: spojrz na wykres f(x) = sinx.
3 lut 20:21