Justa: Zapisz rozwinięcia dziesiętne podanych liczb do siudmego miejsca po przecinku.
a= 2+
√2
b=
√3 -1
c= π- 3
d= 1,41+
√2
e= π+ 3,14
f= 10
√3
g= 1/100
√2
h= π/10- 0,2
i= 100
√2 - 1,41
z góry dziękuje
5 wrz 19:11
Dariusz: First of all : http://pl.wiktionary.org/wiki/si%C3%B3dmy
Po drugie; jak mozna takie glupie zadania dawac, to ma w jakis sprawdzic wiedze ucznia
czy?..
5 wrz 19:39
Jakub: Jak widać można dawać takie zadania, jak chociażby Justa nie wie jak to zrobić. Wierz mi
Dariusz, że więcej ludzi znajdziesz, którzy będą mieli problemy z tym zadaniem.
A dla Justy. Policz przybliżenia dziesiętne na kalkulatorze i zaokrąglij to tak jak tutaj
napisane
1200
5 wrz 20:58