matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niech ktoś mi to wytłumaczy lim x→0 U{tg10x}{5x} = U{10}{5} * u{tg10x}{10x} = 2
apsik:
niech ktoś mi to wytłumaczy
tg10x
10
tg10x
lim x→0
=
*
= 2
5x
5
10x
czy to jest dobrze ?
2 lut 18:08
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/184262.html
2 lut 18:13