matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
mała1:
0,027
3/
2
2 lut 17:20
Beti:
3
2
w wykładniku na pewno jest
, a nie
?
2
3
2 lut 17:22
mała1:
tak
3
2
2 lut 17:24
bash:
Naprawdę nie boli, zajrzeć do wzorów...
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
2 lut 17:24
bezendu:
0,027
3/2
= (
√
0,027
)
3
9
0,027
2/3
=(
3
√
0,027
)
2
=
100
2 lut 17:28