funkcja kwadratowa
Judzia: f(x)=−8x2+4x
2 lut 17:05
xxx:
2 lut 17:06
bezendu: no i co z tą funkcją mam zrobić ?
2 lut 17:08
Judzia: wyznacz miejsca zerowe f. kwadratowej (o ile istnieje) . Napisz jej wzór w postaci kanonicznej
i iloczynowej
2 lut 17:11
Kejt: żal mi Cię Judzia

Δ = 4
2 − 4*(−8)*0
Δ = 16
√Δ = 4
x1 = −4 + 4 / −8 = 0
x2 = −4 − 4 / −8 = 1
2 lut 17:14
2 lut 17:16
Kejt: Ej sorry, ale zapomniałam w mianowniku pomonożyć to −8 razy 2 jeszcze, mój błąd

nie będę
pisać jak powinno być, bo już na pewno sama załapiesz
2 lut 17:27
Judzia: Dany jest wyróżnik f. kwadratowej oraz współrzędna wierzchołka W paraboli . Wyznacz wzór tej f.
w postaci ogólnej
a) Δ=−8 W(1/2,1)
b)Δ= −1 W (3/10,1/20)
2 lut 17:43
2 lut 17:56
bezendu: ?
2 lut 18:02
Judzia: zamiast = jest −
2 lut 18:14
Judzia: tam gdzie jest pierwsze =
2 lut 18:14
Kejt: | 5(2x+5) | | 4(3x+2) | |
| − |
| = 1 |
| 20 | | 20 | |
−2x+17 = 20
−2x = 20 − 17
−2x = 3
2 lut 18:23