Koszt wynajmu autokaru wynosi 1440 zł...
P@weł: Odnoszac się do tego zadania
https://matematykaszkolna.pl/forum/15791.html
Dlaczego nie wychodzi mi tym sposobem?
| 1440 | | 1440 | | 2(x−3) | |
| = |
| + |
| |
| x | | x−3 | | x−3 | |
| 1440 | | 1440 + 2x − 6 | |
| = |
| |
| x | | x−3 | |
1440x − 4320 = 1440x + 2x
2 − 6x
2x
2 − 6x + 4320 = 0
2 lut 04:46
P@weł: Byłbym wdzieczny gdyby ktos rozwiazal jeszcze te zadanie tym sposobem bo mi nie wychodzi:
2 lut 05:32
Aga1.: Zadanie masz rozwiązane, tylko odpowiedź trzeba poprawić
48−3=45 osób
30zł+2zł=32zł
2 lut 09:37
P@weł: Wiem ze mam rozwiazane... tylko chodzi mi o logiczne wytlumaczenie dlaczego tym sposobem sie
nie da i dlaczego tym drugim mi nie wychodzi, o tym :
2 lut 09:55