pomocy
Kina: Rozwiąż graficznie równanie f(x)=g(x) w przedziale <0,2π>
a) f(x) = cosx2 g(x)=sinx2
28 sty 18:46
Kina: Czyli cosx2=sinx2 i co dalej ?
28 sty 18:47
Kina: Czy każde z osobna?
28 sty 18:47
28 sty 18:48
Kina: a co ja mam z tym zrobić ? nie rozumiem
28 sty 18:49
Dominik: a) graficznie: narysuj te dwie funkcje i odczytaj pkty przeciecia
b) algebraicznie:
| | x | | x | | x | | π | |
sin |
| = cos |
| |
| ≠ |
| + kπ, gdzie k∊ℂ |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
28 sty 18:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
wszystko na jedną strone (w twoim równaniu) i masz dokladnie ten wzór ... korzystasz z niego i
co otrzymujesz
28 sty 18:51
Kina: Dzięki za pomoc ale totalnie nic nie rozumiem z tego.
28 sty 18:51
Dominik: Kina nie rozumiesz tego co napisalem?
28 sty 18:55