Granica
MOni: Proszę o pomoc w tym przykładzie
x→+∞
Ile to jest?
∞∞ ? wynik powinien wyjść 0 tylko dlaczego
28 sty 15:47
Pitagoras:
wynik nie jest zero
28 sty 15:51
MOni: a jak to powinno wyglądać ?
ex to + nieskonczoność
a x2 to też +nieskonczoność ?
czyli 1 ?
28 sty 15:54
Mila:
| | ex | | ex | | ex | |
limx→∞ |
| =H limx→∞ |
| =Hlimx→∞ |
| =∞ |
| | x2 | | 2x | | 2 | |
28 sty 16:00
k: | ∞ | |
| to jeden z symboli nieoznaczonych.. |
| ∞ | |
28 sty 16:00
28 sty 16:22
Mila: No to napisz, czego nie rozumiesz?
28 sty 16:52