matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie zadania [całki]
emeryt:
Proszę o sprawdzenie zadania [całki] ∫x
2
sinxdx= x
2
*(−cosx)−∫2x*(−cosx)dx=x
2
*(cosx)−(2x*(−sinx)−∫2*(−sinx))= −x
2
cosx+2xsinx−2cosx+C
23 sty 16:43
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/181982.html
23 sty 16:45
emeryt:
dzieki
23 sty 16:48