Proszę
Mariola:
1.Rozwiąż równanie 2x2 – x – 7 = 0
2.Wykonaj działanie (3x2 – 2)(x3 + 2x – 1) =
23 sty 14:49
PuRXUTM: 1) delta i liczysz miejsca zerowe, wiesz o co chodzi ?
23 sty 15:00
23 sty 15:04
Kasia: pierwsze tak, a drugie nie wiem jak zrobić
23 sty 15:07
Kasia: a ile delta wyszła w pierwszym?
23 sty 15:08
Mariola: ile wyszła delta w pierwszym?
23 sty 15:38
bezendu: a co do wzoru nie umiesz podstawić Δ=b2−4ac
Δ=(−1)2−4*2*(−7)=...57
23 sty 15:39
Mariola: to dobrze wyszło. Super. Liczymy x1 , x2?
23 sty 15:41
Mariola: a wzór na x1 i c2? Bo nie pamiętam
23 sty 15:43
23 sty 15:45
23 sty 15:45
Mariola: czyi z tego co wyszlo liczymy x1 i x2? Bo 57 pierwiastka nie ma
23 sty 15:46
23 sty 15:48
bezendu: nie nie zrobisz dalej więc
23 sty 15:49
Mariola: to x1 wychodzi −14, a x2 14,5
23 sty 15:51
bezendu: jakim cudem Ci wyszły takie wyniki

podałem Ci już rozwiązanie patrz wyżej
23 sty 15:54
Mariola: i z tym nic więcej się nie robi?
23 sty 16:04
bezendu: nie
23 sty 16:12
Ania93: Dzięki
23 sty 16:19