Pilne
Mariola:
1.Daną funkcję y = 2x2 – 4x + 5 przedstaw w postaci kanonicznej.
2.Rozwiąż nierówność 2x3 + x2 – 6x – 3 ≥ 0
23 sty 14:29
Ajtek:
1. Podpowiedź masz tutaj
69
2. x
2(2x+1)−3(2x+1)≥0
(2x+1)(x
2−3)≥0
Dalej sobie poradzisz.
23 sty 14:32
Krzysztof: zadanie 2
2x3 + x2 – 6x – 3 ≥ 0
x2(2x+1)−3(2x+1)≥0
(2x+1)(x2−3)≥ 0
2x+1≥ 0 lub x2−3≥ 0
x= − 0,5 lub x = √3 lub x = −√3
23 sty 14:41
Mariola: Nie bardzo
23 sty 14:43
Mariola: 1.Daną funkcję y = 2x2 – 4x + 5 przedstaw w postaci kanonicznej.
23 sty 14:47