wartośc bezwzgledna
maganda: lxl+lyl≤1
22 sty 20:39
Mila:

Różowy :y=x−1 dla x≥0 i y<0
czerwony y=x+1 dla x<0 i y≥0
pomarańczowy y=−x+1 dla x≥0 i y≥0
niebieski y= −x−1 dla x<0 i y<0
22 sty 20:49
maganda: a moglabys to wszystko rozpisac bardziej szczegółowo
22 sty 20:52
Mila: Masz rozpisane :
x≥0 i y≥0
to |x|=x i |y|=y ( to wiesz ? z definicji ||)
czyli x+y≤1 stąd y=−x+1 ( prosta , i tylko w I ćwiartce) ten pomarańczowy
Czy jasne, czy dalej masz pytania?
22 sty 20:58
maganda: Nadal tego nie rozumiem, ale już chyba nawet nie bedę próbowac.
22 sty 21:11
maganda: prosze jednak o wyjasnienie tego jeszcze raz
22 sty 21:24
22 sty 21:30
Mila: Konkretnie, podaj czego nie rozumiesz (cytuj zapis)
Czy znasz definicję wartości bezwzględnej?
22 sty 21:30