21 sty 20:38
pomocymatma: pomoże ktoś?
21 sty 20:44
MQ: Żeby znaleźć wszystkie rozwiązania.
Masz przecież napisane: :istnieją dwa kąty γ"..... itd.
21 sty 20:46
21 sty 20:52
pomocymatma: dzięki, ale jak mam wpaść że mają być akurat dwa kąty . Poza tym co to znaczy że moduł z tego
=1
jak to się liczy przypomnisz ?
21 sty 20:58
jok: | | √3 | |
moduł z pitagorasa sobie policzysz, x = 0,5, y = |
| i licz... moduł to jest długośc |
| | 2 | |
tego wektora.
21 sty 21:19
pomocymatma: ale co to jest ten moduł bo tego jeszcze nie miałem , i podaj Cię proszę chociaż przykład jak
to się liczy.
21 sty 21:21
jok: | | √3 | |
moduł jest to długośc wektora, 0,52 + |
| )2 = 1 |
| | 2 | |
spójrz na wykres i zobacz która to jest kreska.
| | √3 | |
Modułów jeszcze nie musisz mieć, ważne, że sinx= |
| ) wiedz że istnieje dla x = 600 i x= |
| | 2 | |
120
0. Jak tego nie potrafisz sobie wyobrazić to sobie prościej narysuj wykres sinx
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sinx i
czytaj wykres.
21 sty 21:29