matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wartość
biedroneczka:
cos95cos55−sin95sin55
mam wyznaczyć dokładną wartość wyrażenia:
i doszłam do
11π
sin
6
−
√
3
2
tego:
i nie wiem co dalej
11π
sin
6
20 sty 21:54
lila:
11π
π
π
1
sin
=sin(2π−
)=sin
=
6
6
6
2
20 sty 22:05
Eta:
11
π
π= 2π−
6
6
π
π
1
sin(2π−
)= sin
=
6
6
2
20 sty 22:06
lila:
sorki
1
−
2
20 sty 22:07
Ajtek:
Etunia
poratujesz mnie tutaj
181272
20 sty 22:09