Zbior funkcji trygonometrycznej
Kawasaki: Wyznacz zbiór podanej funkcji
20 sty 20:50
Kawasaki: Bardzo proszę o wskazówke
20 sty 21:17
Ajtek:
Wspólny mianownik!
20 sty 21:25
lila: ale o jaki zbiór chodzi?
20 sty 21:26
Ajtek:
Zapewne o zbiór wartości.
20 sty 21:26
Kawasaki: Tak zbiór wartosci
20 sty 21:29
Kawasaki: Co dalej, po wspolnym mianowniku?
20 sty 21:35
Ajtek:
Zauważyłeś coś?
20 sty 21:37
Kawasaki: Jedynke tryg. nie wiem co dalej
20 sty 21:40
Ajtek:
| | 1 | | 1 | |
Wróćmy do początku, jakie wartości przyjmują ułamki |
| i |
| |
| | cos2x | | sin2x | |
20 sty 21:43
Ajtek:
Chodzi mi o przedział.
20 sty 21:43
Kawasaki: (0,1>
20 sty 21:44
Ajtek:
No nie, ale tędy nie dojdziemy do rozwiązania

.
20 sty 21:45
Kawasaki: A jaki przedział?
20 sty 21:52
Ajtek:
Nie ważne w tej chwili.
20 sty 21:52
Ajtek:
To zadanie jest ze szkoły średniej?
20 sty 21:53
Kawasaki: Tak
20 sty 21:53
Ajtek:
Aha....
20 sty 21:54
Kawasaki: Tez nie jestem tym zachwycony
20 sty 21:58
lila: | | 1 | |
wg mnie po przekształceniu otrzymujemy f(x)= |
| mianownik może przyjmować |
| | sin2x*cos2x | |
wartości (0,1>, zatem cały ułamek <1,
∞)

?
20 sty 22:00
Ajtek:
A to jest <4;∞) bodaj. Tylko nie wiem jak do tego dojść
20 sty 22:08
20 sty 22:10
Kawasaki: Jak do tego dojsc

?
20 sty 22:11
lila: | | √2 | | √2 | | 1 | |
no tak sinx*cosx = |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
po podniesieniu mian. do kwadratu mamy 1/4, a dzieląc 1 przez 1/4 otrzym 4
20 sty 22:12
Eta:
| | 1 | | 4 | | 4 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| |
| | | | (2sinx*cosx)2 | | sin22x | |
20 sty 22:13
Ajtek:
Ajtek przez pochodne wyłączył myślenie

.
Dzięki
Eta, skrzynka jabłek by się przydała i dobre

z nich oraz szarlotka

.
20 sty 22:13
Eta:
20 sty 22:14
Kawasaki: Dzięki wielkie.
20 sty 22:14
Saizou : | | 1 | | 1 | | sin2x+cos2x | | 1 | |
f(x)= |
| + |
| = |
| = |
| |
| | cos2x | | sin2x | | sin2cos2 | | (sinxcosx)2 | |
a wiemy że sin2x=2sinxcosx
| | 1 | | 1 | | 4 | | 4 | |
f(x)= |
| = |
| =1* |
| = |
| |
| | | | | | sin22x | | sin22x | |
20 sty 22:15
Eta:
20 sty 22:15
Ajtek:
Eta, coż to za spojrzenie
20 sty 22:17
Eta:
To do
Saizou
20 sty 22:18
Saizou : gdybym wiedział że
Eta pisze to bym nie pisał
20 sty 22:20
Ajtek:
Aha.
Saizou, przećwiczyłeś kodowanie
20 sty 22:22
Saizou : trening czyni mistrza
20 sty 22:23
Eta:

dla
Saizou
20 sty 22:23